Om VHV
1210
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1210,eltd-core-1.2.1,borderland-child-child-theme-ver-1.0.0,borderland-theme-ver-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Om VHV

VHV er insfrastukturforvalter for veteranjernbanen mellem Haderslev og Vojens. Foreningen blev oprettet af en række frivillige personer fra Haderslev, Vojens og Gram i 2011 – da der var planer om at den af Banedanmark ejede næsten 150 årige jernbane skulle rives op – og omdannes til cykelsti. Vi er alene om pasningen af statens ca. 13 km lange bane – dvs. vi står for vedligehold af skinner, signaler, overkørsler og pasning af vegetationen langs med banen. Vi har således ingen materiel – men et arbejdstog (Trolje) med kran og åben godsvogn.

Veteranbanen må således indleje godkendt kørende materiel. P.t. modtaget vi operatører fra Veterantog vest i Bramming med tidligere DSB materiel fra sidebaner fra 1950-65 – altså 60-70 år gammelt. Vognene er matalvogne – og sædderne er polstret med læder og der er kupevogne i enkelte af vognene. Obs som nævnt foran – at en af vognene er den kendte udflugts- og dansevogn som blev benyttet under optagelse af Olsenbande filmen – Olsenbanden på sporet!

En anden meget benyttet operatører er Sydjysk veterantog fra Lunderskov (tidligere Kolding Lokomotiv klub), der formodentlig kan præsteret det flotteste og ældste veterantogsmateriel, der findes i landet. Der er tale om vogne bygget af træ og ofte med (hårde) træsæder. De ældste vogne er fra 1898 og frem til ca. 1910 – 25. Bemærkelsesværdig er det gamle velistandsatte lokomotiv TKVJ 12 bygget i 1916, som indtil 1968 kørte på Troldhede-Kolding-Vejen Jernbane (TKVJ).

 

Det er også muligt at der kører tog fra Danmarks Jernbanemuseum i Odense.

Om togene

Damplokomotiv TKVJ nr. 12 fra 1916 med trævogne med åbneendeperroner fra 1898 til 1916 – læs om materiellet på www.sjvt.dk

 

Bygget af Winterthur, Schweiz
Byggeår 1916, Byggenr. 2561

 

Se mere på www.sjvt.dk

  • Litra: MT 152
  • Bane: DSB
  • Byggested: Frichs
  • Byggeår: 1958

 

I 1958 leverede Frichs A/S i Århus to dieselelektriske prototypelokomotiver med litra MT nr. 151 og 152 til DSB’s maskintjeneste. Lokomotiverne var bogielokomotiver. De var udstyret med en Frichs motor type 8200CV på 425 hk, og bygges til en topfart på 70 km/t.

 

Se mere på www.veterantogvest.dk

Bestyrelsen

Formand og sikkerhedsansvarlig
Thomas Øjgaard

Sekretær og kasserer
Malte Vyff Jørgensen

Næstformand
Bjarne Seerup

Bestyrelsesmedlem
Christian Kley

Bestyrelsesmedlem
Henrik Øjgaard

Suppleant
Thomas Hansen